marți, 30 decembrie 2008

Optimi Champions League


Cu adevarat, in primavara celei mai galonate competitii europene de clububuri, Champions League, au ramas cele mai puternice grupari, echipe care incanta prin jocul lor pe drpetunghiul verde.

Optimile sunt cu adevarat incendiare, unele meciuri fiind adevarate razboaie intre cele mai puternice natiuni ale fotbalului european. Nu stim in ce ordine sa le punem, de teama sa nu gresim, insa voi puteti schimba opisul dupa bunul plac.

Eu cred ca main event-ul optimilor va fi inclestarea dintre Internazionale Milano si Manchester United, adica Jose Mourinho versus Alex Ferguson, doi dintre cei mai mari adversari de pe vremea cand Mourinho antrena pe Chelsea, in Premier League. Vor iesi scantei si suntem bucurosi ca in acest regal fotbalistic se afla si un roman, singurul, fundasul lui Inter, Cristian Chivu.

Un alt cutremur fotbalistic, care nu mai are nevoie de prea multe recomandari, va fi cel dintre Real Madrid si Liverpool. Chiar daca madrilenii traverseaza o perioada nu tocmai fasta, in comparatie cu englezii care ocupa fotoliul cel mai confortabil din Premier League, nici nu mai incape discutie ca pronosportistii vor juca 1×2, daca vor dori sa fie siguri de rezultat.

In fine, dar nu in ultimul rand, Chelsea - Juventus este un alt cap de afis, in care cel care a cladit spiritul de mare performanta al englezilor, Claudio Ranieri, se afla acum pe banca adversarilor de la Juventus. Razboi si aici, intre Drogba si Del Piero sau intre doi dintre cei mai buni portari ai lumii, Buffon - Cech.
Aceste trei meciuri sunt cele mai puternice, in acceptia mea, dar asta nu inseamna ca Olympique Lyon - FC Barcelona, Arsenal - AS Roma, Atletico Madrid - FC Porto, Sporting Lisabona - Bayern si Villareal - Panathinaikos nu reprezinta garantia unor spectacole de exceptia.

Turul se va desfasura pe 24 si 25 februarie, iar mansa a 2-a va avea loc pe 10 si 11 martie, 2009. Reamintim ca marea finala a competitiei va avea loc pe 27 mai, 2009, pe Olimpico din Roma.

0 comentarii:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

d1sco blog - Design by Dzelque Blogger Templates 2008