marți, 21 iulie 2009

Youtube sclavi pentru Google?

YouTube, cel mai mare site de vizionare şi postare de clipuri video, va deveni, în curând, profitabil pentru Google, datorită bannerelor şi spoturilor publicitare care vor fi afişate la începutul fiecărui filmuleţ, a declarat managerul general Google, Eric Schmidt.
YouTube se află pe o traiectorie de care suntem foarte mulţumiţi", a spus Schmidt, care a precizat că noile formate de publicitate, precum cea "pre-roll", care afişează o reclamă înainte de începutul unui clip, vor creşte veniturile portalului.

Google, operatorul celui mai popular motor de căutare online, a achiziţionat YouTube în 2006, cu 1,65 miliarde de dolari, însă portalul de clipuri video se află încă în pierdere.

Estimările privind pierderile site-ului YouTube în acest an variază între 174 şi 470 de milioane de dolari.

YouTube a fost creat în februarie 2005 de trei foşti angajaţi ai companiei PayPal, cu sloganul "Broadcast Yourself". Platforma foloseşte tehnologia video Adobe Flash pentru a oferi o mare varietate de produse media, precum filme, videoclipuri, emisiuni TV, scurtmetraje originale şi înregistrări făcute de amatori.

0 comentarii:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

d1sco blog - Design by Dzelque Blogger Templates 2008