duminică, 28 iunie 2009

House moved :))

S-a inventat casa la pachet! O poţi căra după tine oriunde în lume. Ciudăţenia şi-a facut apariţia pe uliţele comunei Rucăr. Bătrânele se închină când o văd şi se gândesc că ciudăţenia imobiliară are mai degrabă de-a face cu extratereştri.
Sfera este o casă minune care se poate mări sau muta după cum doreşte proprietarul. Invenţia buclucaşă i-a pus pe gânduri pe localnicii din Rucăr. Dacă o studiezi cu atenţie, groazăvia seamănă leit cu obiectele zburătoare din filme. Nu e o moştenire a extratereştrilor, e pură ştiinţă, ne linişteşte inventatorul.

"Oamenii o întâmpină cu păreri foarte împărţite. Localnicii au privit-o cu mai mult umor: mă întreabă când decolează, dacă se rostogoleşte", a declarat inventatorul, Florin Dobrescu.

Doctorul Florin Dobrescu s-a chinuit 12 ani cu această casă. Şi-a pierdut nopţile şi nu şi-a găsit liniştea până nu a proiectat minunea: "poţi să porneşti de la un modul şi după aceea să adaugi alte module".

Pe lângă forma interesantă casa mai are şi alte caracteristici. De exemplu, o fereastră se poate muta oricând pe alt perete în funcţie de poziţia soarelui sau în funcţie de peisajul pe care proprietarii doresc să îl admire.

Casa minune are o suprafaţă de 55 de metri pătraţi şi costă în jur de 25.000 de euro. După ce şi-a testat inveţia la Rucăr, proprietarul s-a hotărât să ridice si un hotel din module în Delta Dunării.


0 comentarii:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

d1sco blog - Design by Dzelque Blogger Templates 2008