vineri, 26 decembrie 2008

Top jocuri 2008

De Crăciun, jocurile pe calculator au fost cadouri la mare căutare. Şi nu numai pentru cei mici. Piaţa de jocuri este atât de diversificată încât oferă satisfacţii şi celui mai pretenţios client. O arată cifrele - în topul celor mai căutate cuvinte cheie de pe internet se regăsesc mai multe variaţii ale aceluiaşi termen: jocuri.

Revista Time a publicat în această lună un top al celor mai bune jocuri din 2008. Cele mai multe conţin elemente de violenţă.

Jocurile aflate pe primele cinci poziţii ale clasamentului sunt Grand Theft Auto IV, Braid, Little Big Planet, Rock Band 2 şi Gears of War 2. Spre exemplu, Grand Theft Auto IV- cel care se află în fruntea clasamentului - urmăreşte lumea murdară a crimei organizate. Jucătorul foloseşte mediul înconjurător, are la dispoziţie un telefon mobil virtual şi posturi de radio.

Un alt joc extrem de popular este Second Life. Este viaţa virtuală la care visează utilizatorii. Ei pot vizita oraşe ca Amsterdam, New York sau mai nou chiar Bucureştiul, au un serviciu, încearcă să-şi facă o familie, merg la concerte şi în vacanţe. Jocul are peste 15 milioane de conturi inregistrate, o economie şi o monedă proprie.

Pentru industria mondială a jocurilor video anul 2008 a fost unul profitabil, în ciuda crizei economice, mai ales luna decembrie, când vânzările au explodat.

0 comentarii:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

d1sco blog - Design by Dzelque Blogger Templates 2008