joi, 20 noiembrie 2008

Americani idioti

48% dintre americani au nevoie de ajutor pentru folosirea computerului

Chiar dacă multe dintre tehnologiile de ultimă oră se nasc în patria lor, americanii recunosc că reuşesc cu greu să le desluşească tainele. Un studiu publicat duminică a demonstrat că aproape jumătate dintre cetăţenii Statelor Unite au nevoie de ajutor când vine vorba despre utilizarea computerului sau a telefonului mobil.

48% din cele peste 2.000 de persoane intervievate de Centrul de Cercetări Pew, au recunoscut că cer ajutorul pentru a folosi aparatele de ultimă generaţie.

La capitolul probleme tehnice, o treime dintre americani spun că apelează la un departament de service specializat, 15% dintre ei preferă să-şi întrebe prietenii apropiaţi şi doar 2% caută rezolvarea pe Internet. În schimb mulţi aleg variantele mai uşoare, fie se dau bătuţi fie rezolvă de unii singuri problema.

Se pare că Internetul le dă cele mai multe bătăi de cap americanilor. Nici laptopurile nu sunt mai uşor de folosit, recunosc 38% dintre ei. O treime dintre proprietarii de telefoane mobile au recunoscut că au întâmpinat probleme în ultilizarea lor, iar 15% dintre americani mărturisesc că şi mp3-urile sunt câteodată un adevărat mister.

0 comentarii:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

d1sco blog - Design by Dzelque Blogger Templates 2008