marți, 1 iulie 2008

Volkswagen Golf TwinDrive 174 CP

Volkswagen a creat un hibrid pe baza lui Golf, pe care intenţionează să-l introducă în producţie de serie cel mai devreme anul viitor.





Hibridul german se deosebeşte de cele obişnuite prin faptul că motorul electric în loc să îl ajute pe cel termic, este ajutat de cel din urmă. Astfel, noul Volkswagen Golf TwinDrive este capabil de o autonomie de aproximativ 50 de km exclusiv pe bateriile de tip litiu ion. Motorul electric este alimentat de un motor clasic ce dezvoltă 174 CP, inginerii germani recunoscând faptul că viitorul este cel al electricităţii.

Bateriile pot fi încarcate direct la priză, şi într-o demonstraţie realizată în Germania, au obţinut un consum mediu de 2,5 litri la suta de km, cel ma probabil procedura de testare fiind următoarea: s-a pornit cu bateriile pline, s-au consumat şi pe urma maşina a rulat pe baza energiei propulsorului termic până când consumul a ajuns la cel scontat. Chiar şi aşa, realizarea germanilor este de apreciat, fiind ideală pentru micile deplasări urbane.

0 comentarii:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

d1sco blog - Design by Dzelque Blogger Templates 2008