joi, 3 ianuarie 2008

Despre Online

Yahoo vine in Romania
Din ce am urmarit eu la momentul respectiv, am ramas cu ideea ca Yahoo fie isi va localiza serviciile clasice, fie va deschide un centru de cercetare si dezvoltare.

Venirea Yahoo in Romania a mai fost anuntata inainte. Si nu ma refer la blogurile care au scrisdespre subiect anul acesta inaintea ziarelor. Imi aduc aminte ca in 2001 am facut un interviu cu reprezentantul de vanzari al Yahoo pe Europa Centrala si de Est, in care am aflat cat de importanta e Romania intre tarile din jur.


Trilulilu se vinde
Multa vreme am ignorat dezvoltarea acestui site. Mi se parea over rated si in plus nu imi placea deloc numele. Nici acum nu imi place. Era o vreme in care era cunoscut drept "site-ul care a refuzat oferta de 80.000 de euro a lui Calin Fusu" si atat. Adica asta era lucru care iesea cel mai mult in fata cand spuneai Trilulilu.

Decembrie insa mi-a schimbat perspectiva. Intai a fost stirea ca Trilulilu a vandut 10% din companie cu 100.000 de euro unu investitor francez. Brusc, toata lumea a pus un milion de euro pe fruntea crocodilului. Apoi, s-a auzit de noi negocieri privind vanzarea a 40% din companie catre un fond de investitii. Iar acum, daca ma uit in Trafic, vad ca ocupa pozitia a treia intre site-urile romanesti (era pe 4 saptamana trecuta cand inca Neogen era in clasament pe primul loc).

Partea interesanta din aceasta poveste se va scrie in 2008, anul in care Trilulilu va trebui sa inceapa sa si produca. Vestea buna e ca vanzarile pe acest site vor fi coordonate de Boom de anul viitor. Vestea mai putin buna este ca multe site-uri web 2.0 vor muri in 2008 din lipsa publicitatii, spune un studiu recent.

0 comentarii:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

d1sco blog - Design by Dzelque Blogger Templates 2008